Kompositt vs granitt vs keramikk vs marmor

Mange lurer på hvilken benkeplate type er best egnet til kjøkken, kompositt eller keramikk? Marmor eller granitt? Det er ikke en liten utfordring for å velge hvilket stein materiale de vil bruke til det nye kjøkkenet. Valget mellom benkeplater i kompositt kjøkken og marmor – eller granitt og keramikk alternativene kan være tøffe. Mens de alle er en type steinplate og tilvirkes av oss steinhuggere likt, har hver av sine steintypene egne unike fordeler og ulemper når du ser nærmere på dem.

Benkeplater i marmor er eleganse, det er en tidløs trend for interiørdesignere. Marmor er imidlertid relativt myk, noe som gjør den utsatt for riper, hakk og potensielt sprekker fra kraftig støt. Hverdags varer som sitronsaft og vin kan flekke overflaten på grunn av sin porøse natur. Det krever også impregnering minst to til fire ganger i året for å forhindre bakterievekst i porene.

Granitt består av en blanding av mineraler, som gir granitt benkeplate forskjellige farger og krystallstrukturer. Granitt er sterkere og mindre porøs i forhold til marmor og krever bare impregnering en gang i året. Siden granittplater er 100% naturlige, er hver plate helt unik, ingen steinplate er helt like. Granitt bør være 30mm tykkelse.

Kompositt benkeplate og keramikk plate er begge menneske skapt og lages på fabrikk. Derfor finnes de i større farge utvalg og nye farger lanseres i henhold til nye trender. Benkeplatene er solide og robuste i 12mm og 20mm tykkelse og finnes i store størrelser. Kompositt benkeplate har en litt mykere sammensetning enn keramikk, som er porselen og har mer spenn i seg. Benkeplaten i kompositt kan ha større overheng uten understøtte og tillater større hulltakinger for vask og platetopp.

Når du sammenligner kompositt benkeplater med granitt og marmor, er kvartskompositt den klare material vinneren.

 

FÅ UFORPLIKTENDE PRISTILBUD;

(tilbud for benkeplate 3-7 dager)

Send oss email med; Navn, adresse. email og telefon nr. så vil vi kontakte deg.

 

Prisene i annonsene er pr.lm. Varene selges kun etter totaltilbud.